De BackMitra is een effectief hulpmiddel bij het verbeteren van je lichaamshouding en het sterker maken van je rug. Het is een strip die gemaakt is van hypo-allergeen schuimrubber en je ligt erop terwijl je bepaalde oefeningen doet.

Met het dagelijks doen van 10 tot 15 minuten zal je rug geleidelijk aan soepeler worden en keert je wervelkolom terug naar zijn natuurlijke kromming. Bij regelmatig gebruik zal je houding verbeteren en merk je dat je meer energie krijgt.

De BackMitra helpt:

 • Bij het loslaten van spanning, stijfheid en opgestapelde vermoeidheid. Je lichaamshouding verbetert en je krijgt meer energie.
 • Bij het verlichten en voorkomen van pijn in de heupgordel, nek en schouders door het herstellen van de mobiliteit.
 • Biedt (therapeutische)ondersteuning bij o.a. frozen shoulder, RSI-klachten, en RMD(Repetitive Motion Disorder)
 • Brengt jouw yoga-beoefening naar een nieuw niveau; met name in houdingen waarbij flexibiliteit en kracht van de schoudergordel is vereist, bijvoorbeeld bij de neerwaartse hond, hoofdstand en schouderstand.

Karin Oldenampsen (Yoga Kalpataru):

Ik gebruik de BackMitra tijdens yogalessen voor Rug-Schouder-Nek en ben enthousiast over het gebruik ervan. In het begin moet je even wennen om op de strip te liggen, maar het went snel en je merkt dat geleidelijk aan de flexibiliteit toeneemt.

‘Mitra’ betekent ‘vriend’ in het Sanskriet. En de BackMitra kan  een vriend worden voor jouw rug!

Ben je benieuwd hoe het is om tijdens een yoga les deze strip te gebruiken?

Kom dan op 13 januari of 7 maart en maak kennis met de BackMitra.

 

  Data: 13 januari en 17 maart
  Tijd: 10:30-12:00 uur
  Kosten: € 15,- p.p.
  Docent: Karin Oldenampsen (Yoga Kalpataru)