Pralaya is Sanskriet voor ‘een toestand van rust’, van ‘niet zijn’. In die staat vallen de krachten van het universum samen waardoor een perfecte balans ontstaat.

Veel fysieke en geestelijke klachten hebben hun oorsprong in onze westerse leefstijl. Pralaya yoga combineert hedendaagse wetenschappelijke inzichten met traditionele yogatechnieken om klachten te verminderen en je weer gezond en energiek te voelen.

Bij regelmatige beoefening van Pralaya Yoga verbetert je algehele energieniveau. We noemen het ook wel eens yoga voor Westerse mensen, omdat het niet zoals traditionele yoga gericht is op het strekken van stijve spieren, maar op het versterken van ‘zwakke’ spieren.

Pralaya yoga is ontwikkeld door Robert Boustany. Deze vorm van yoga is gericht op het ontwikkelen van functionele spierkracht en spierbalans. Het vergroot je flexibiliteit, verlengt de levensduur van je gewrichten, voorkomt of verhelpt blessures en verhoogt je energieniveau.

Tijdens de dynamische lessen is vooral aandacht voor de ‘zwakke’ spieren en vergeten spiergroepen, naast de ‘massage’ van het bindweefsel, dat een belangrijke rol speelt bij stijfheid en ‘vergroeiing’. Pralaya is gericht op uitlijnen van de wervelkolom en de gewrichten waardoor je lichaam weer in balans komt.

In de workshop komen de volgende zaken aan de orde:

  • Basisprincipes van pralaya yoga
  • Uitgebreide practice waarin o.a. heupopeners, backbenders, alignment van verschillende klassieke asana’s, opbouw functionele kracht, inwerken op het bindweefsel en gebruik van blokken ruim aan bod komen.

De workshop is vooral doen en de theorie/anatomie wordt tijdens de practice toegelicht en ervaren.

De workshop is geschikt voor iedereen, ook als je nog nooit aan yoga hebt gedaan, omdat elke houding op eigen niveau kan worden uitgevoerd.
Zorg voor makkelijk zittende (yoga)kleding én eet vooraf niet teveel of te zwaar (beter: eet vooraf níet!)

Datum: 7 april
Tijd: 10:30-12:00 uur
Kosten: € 17,50 p.p.
Docent: Wim Klerk (www.prabala.nl)