Vind jij het leuk om een keer aandacht te besteden aan de finesses van een yoga asana (houding)?
Zou jij meer alignment, kracht en souplesse willen ervaren in een asana?

Doe dan mee met de workshop : Yoga Exact en Yoga Nidra

In deze workshop zullen we vanuit de Iyengar Yoga traditie verschillende asana’s opbouwen en daarbij de nodige props (hulpmiddelen) gebruiken. Props helpen je om beter te kunnen voelen waar het in een asana om gaat. Welke spiergroepen span je precies aan, waar laat je los, waar is je ademhaling, waar je aandacht….
Je gaat beter voelen waar de grens is tussen beweging en weerstand.
Er wordt gezegd dat als je oefent met opmerkzaamheid, de asana’s je zullen helpen om lichaam en geest, zenuwstelsel en bewustzijn meer met elkaar te verbinden.

Het eerste deel van de workshop is vooral fysiek gericht, waarna een mooie overgang wordt gemaakt naar de ontspanning van Yoga Nidra.

Yoga Nidra wordt ook wel “Slaap van de Yogi’s” genoemd, omdat je je lichaam in een diepe staat van ontspanning brengt. Deze ontspanning komt overeen met de ontspanning die jouw lichaam tijdens de slaap ervaart.
De ontspanning is heel diep, waardoor het een sterk effect heeft op je gevoel van welzijn, maar ook ruimte en helderheid geeft voor heling en inzichten. Door de Yoga Nidra meditatie zal jouw batterij weer opladen en voel je je een stuk minder opgejaagd.

Datum: 11 oktober
Tijd: 19:00-20:30 uur
Kosten: € 15,00 p.p.
Docent: Karin Oldenampsen