Mijn naam is Karin Oldenampsen en na de zomer ga ik de Yin yoga lessen geven op de maandagochtend.
Ik ben heel blij dat Marieke mij hiervoor heeft gevraagd en verheug me er nu al op!
Misschien hebben we elkaar al eens ontmoet tijdens een les in Het Yogahuis, ik val namelijk regelmatig in. Ook heb ik het afgelopen jaar een paar maal een workshop mogen geven op zondagochtend: yoga voor de rug met de BackMitra.

Het Yogahuis ken ik al jaren, omdat ik er zelf met veel plezier lessen heb gevolgd😊
Op een gegeven moment is er een verlangen ontstaan naar meer verdieping. Ik wilde de achterliggende filosofie van yoga beter begrijpen. Daarnaast ben ik al jaren vertrouwd met verschillende meditatie methoden, met name vanuit een Tibetaans Boeddhistische traditie. In yoga komen al deze dingen nu samen en dat inspireert mij enorm.

Van 2015 tot 2017 volgde ik de Teacher Training bij Yoga Vidya in Rotterdam en in Duitsland. Dit is een Hatha Yoga vorm in de traditie van Sivananda, een yogaleraar die leefde in India in de 20ste eeuw.
Daarna volgde ik opleidingen met als specialisatie rug-schouder-nek en gebruik van de BackMitra (een hulpmiddel bij rug yoga).
Verder heb ik een Yoga Nidra opleiding gevolgd volgens de Bihar School of Yoga: een geweldige methode om zowel je lichaam als je geest tot rust te brengen en te ontspannen.

Momenteel volg ik een docentenopleiding voor Yin Yoga en die hoop ik binnenkort af te ronden. Ik ga Yin yoga steeds meer waarderen!
Voor mij is het ‘meditatie in beweging’. Hoe kun je met aandacht in een yin houding komen, wat is het aandachtsgebied op dát moment, wát merk je op, kun je stilte laten ontstaan…?
Volgens mij zijn dát de kernwaarden van yin yoga.

Overigens ben ik van mening dat je zowel je yin- als je yangkwaliteit aandacht dient te geven om de broodnodige balans te vinden. Dit geldt wat mij betreft zowel óp de yogamat als in het ‘gewone’ leven. Daarom volg ik zelf ook Iyengar Yoga lessen, een behoorlijk uitdagende yogavorm, waarbij je fysieke kracht behoorlijk wordt aangesproken.

‘teach what you practice and practice what you teach’

Ik hoop van harte dat ik je daarmee kan inspireren tijdens de lessen. Uiteindelijk blijven we allemaal zowel leraar als leerling, ons leven lang!

Namasté