In de Kind & Yoga lessen maken kinderen op een speelse manier kennis met Yoga. Ze gaan op avontuur in de Yoga-wereld door middel van beweging, spel, muziek en meditatie. Actieve oefeningen afgewisseld met ontspannen momenten om tot rust te komen. De Yoga les heeft altijd een thema, voor de kleinere kinderen gaat we naar de jungle of beleven we een onderwater avontuur. Voor de grotere kinderen wordt er ook aandacht besteed aan samenwerken. Kinderen leren hun eigen kwaliteiten en die van een ander te zien. Ze worden tijdens de Yoga les bewuster van zichzelf, hun lichaam en emoties. Kinderyoga is leuk om te doen, en het geeft de kinderen rust en zelfvertrouwen. Maar bovenal is de Kind & Yoga les een moment van plezier met elkaar en ontspannen samenzijn. De Kind & Yoga lessen worden gegeven in de leeftijdsgroepen 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Kijk voor de lestijden en kosten bij rooster en tarieven.

Therapeutische Kinderyoga

Omdat niet elk kind in een groepsproces een yogaprogramma op maat aangeboden kan krijgen, kan het baat hebben bij individuele coaching d.m.v. Therapeutische KinderYoga. Uitgaande van de individuele behoefte en vraag van het kind, wordt een programma afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doormaakt. Er wordt uitgegaan van de mogelijkheden van het kind en niet van de beperkingen.

Het kind leert zijn eigen ruimte en grenzen ontdekken en te respecteren op een positieve manier. Dit geeft het kind handvatten om zich gezond te ontwikkelen en op zijn eigen unieke manier om te gaan met bijv. hooggevoeligheid, ADHD e.d.

In de Therapeutische KinderYoga wordt gewerkt met een holistisch KinderYoga programma, aangevuld met helende verhalen, HartFocusoefeningen, (zelf)massage en een verwerkingsopdracht. Op deze manier wordt de balans op fysiek, mentaal en emotioneel vlak bevorderd, en krijgen kinderen de ruimte om hun gevoelens en emoties op hun eigen wijze te uiten en een plek te geven.

Kinderen worden zich bewuster van hun eigen gronding en energie, en leren het verschil tussen inspanning en ontspanning. Tevens wordt de concentratie en focus verbeterd, alsmede de hart-breinsynchronisatie a.h.v. HartFocusoefeningen.

Therapeutische KinderYoga is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar die baat hebben bij individuele begeleiding. Ook in het geval van: weinig zelfvertrouwen, stress, hoogsensitiviteit, leer-/concentratieproblemen, AD(H)D, (licht-) autisme/PDD-NOS, motorische achterstand, ademproblemen, slaapproblemen, psycho-somatische klachten als hoofd- of buikpijn, of in alle andere gevallen waarbij individuele begeleiding wenselijk is.