Mijn naam is Maria, ik ben geboren en opgegroeid in Italië. In 2001 verhuisde ik naar Nederland.

Toen ik een aantal jaren geleden een erg drukke, intensieve periode in mijn leven doormaakte, heb ik voor het eerst ervaren wat yoga kan betekenen. Ik merkte dat de speciale lichaamshoudingen en ademoefeningen een positief effect hadden op mijn lichaam en mijn gemoedstoestand. Mijn nekklachten werden minder, hoofdpijn verdween en ik werd mij bewust van mijn adem.

Adem, iets waar ik mij daarvoor helemaal niet mee bezig hield. De rust die daardoor ontstond vond ik zo bijzonder. Ook groeide mijn interesse voor de achtergrond van yoga en de werking van de houdingen op lichaam en geest.

In 2011 ben ik begonnen met de yogadocentenopleiding Saswitha in Bilthoven. Ik nam onder meer deel aan de modules anatomie/fysiologie, yoga en meditatie, mantra/yantra, adem en ademtherapie. Met als specialisatie Chakrapsychologie ben ik in 2017 afgestudeerd.

Het volgen van deze Yoga Opleiding is het mooiste cadeau dat ik mezelf voor het leven heb kunnen geven. Ik geloof dat door het beoefenen van yoga, lichamelijke en emotionele klachten verminderen of zelfs voorkomen kunnen worden.

De opleiding heeft mij dieper inzicht in het leven en kennis over mezelf gegeven. Met yoga maak je verbinding tussen lichaam, adem en geest. Dat betekent voor mij verbonden zijn met mijn diepere essentie, zodat ik niet word meegesleept in alle drukte en afleidingen die het leven biedt.

Ruim een jaar geef ik met veel enthousiasme yoga lessen bij het Yoga Huis.

In mijn lessen richt ik mij op de fysieke houdingen en mogelijkheden van de cursisten. Ieder lichaam is anders en waar nodig geef ik persoonlijk aandacht. Naast het fysieke aspect van yoga is er aandacht voor de adembeheersing, het waarnemen van wat er is, concentratie, meditatie en ontspanning.

Door yoga leer je wat je grenzen zijn, hoe je daarmee omgaat en leer je je lichaam te accepteren precies zoals het op dat moment is.