Namasté,

Mijn naam is Miriam. Ik vind het ontzettend leuk dat ik een deel van de zaterdag lessen in het Yogahuis mag gaan geven. Zelf heb ik hier ook met heel veel plezier les gehad en heb ik eerder zondaglessen mogen geven.

Naast het geven van yogalessen ben ik ook yogatherapeut en al jarenlang met veel plezier werkzaam als justitieel verpleegkundige in een gevangenis. Hiervoor heb ik o.a. in 1999 in India als verpleegkundige in een straatkliniek gewerkt. Naast het opdoen van deze rijke en bijzondere ervaring heeft dit de rest van mijn leven bepaald doordat ik daar meer kennis en ervaring heb opgedaan met yoga, yogatherapie en mijn man heb leren kennen. Samen hebben wij 2 kinderen gekregen en wonen nu in het mooie Zevenhuizen.

In 2016 ben ik de yoga docenten opleiding gaan doen vanuit de behoefte mij meer in de Yogawetenschap te verdiepen en om de helende werking van yoga meer gestructureerd toe te kunnen passen in mijn werk. In 2019 heb ik mijn docenten opleiding Klassieke Yoga van Stichting Raja Yoga Nederland (de huidige Academie Raja Yoga Nederland) van Klaas Stuive afgerond en hiernaast een certificaat behaald bij Prison Yoga Project van James Fox die al jarenlang yogalessen geeft in de St Quentin gevangenis in de VS . Mijn afstudeerscriptie heb ik gedaan over gevangenisyoga en stapsgewijs kon ik yoga meer introduceren op mijn werkplek.

Aansluitend ben ik de master opleiding Yogatherapie gaan volgen bij Academie Raja Yoga Nederland en sinds maart 2021 mag ik mij gediplomeerd Yogatherapeute Klassieke Yoga noemen. Ik ben mijn eigen praktijk Mir-Yam Yogatherapie begonnen en geef als Mir-Yoga om de week op de vrijdagavond mijn eigen Raja yogalessen in het Yogahuis.

Voor mij is yoga het samengaan van mijn liefde voor dans en zorg. Gebaseerd op de yogafilosofie (van Patanjali) dat alles energie is, zorgen de klassieke technieken ervoor dat yoga kan helen. Yoga heeft als doel de geest kalm en rustig te maken, door eerst je lichaam te versterken en te versoepelen. Deze klassieke yoga geef ik in mijn lessen met volle aandacht voor het hier en nu (mindful) met toepassing van een hedendaagse flow. De titel van mijn scriptie was dan ook ‘Yoga werkt’…