Ademhaling is de basis van ons leven. Toch zijn we ons vaak niet bewust van onze ademhaling. Dat is jammer, maar daar kun je iets aan doen.

Inmiddels is uit veel wetenschappelijke onderzoeken duidelijk geworden dat veel fysieke en psychische klachten kunnen voortkomen uit een verkeerde manier van ademhalen. Stress, opgejaagd gevoel, pijn in schouders en nek, darmklachten, vermoeidheid kunnen voortkomen uit een verkeerde manier van ademen.

Met het toepassen van verschillende ademhalingstechnieken, die je je eigen kunt maken, zal je een wonderlijke verandering zien in je fysieke en mentale gezondheid.

Wim Klerk heeft niet een eigen methode ontwikkeld, maar maakt gebruik van eeuwenoude technieken vanuit yoga (pranayama), boeddhisme, de inzichten en uitwerkingen zoals gepropageerd en toegepast door ademgoeroe Dan Brulé, de inzichten die Koen de Jong en Brakker i.s.m. Stans van de Poel hebben vastgelegd in hun ‘Verademing’ en niet te vergeten de inzichten zoals Wim Hof (the Iceman) ze uitdraagt.

In de workshop Beter ademen / Adem je beter! leer je je bewust te worden van je ademhaling om vervolgens bewust te kunnen gaan ademen. Een voor jouw gezonde ademhaling kun je leren.

Waarom zou je dit doen?

Met een juiste ademhaling en specifiek toegepaste technieken verhoog je je fysieke en mentale gezondheid en weerstand, je energieniveau en uithoudingsvermogen, je innerlijke rust, diepe ontspanning en draagt bij tot een verdiept inzicht in jezelf. Verdieping in je ademhaling leidt tot diepere verbinding met jezelf en daardoor ook met je omgeving.

Naast dat er de nodige theorie wordt behandeld is deze workshop vooral veel doen…. En daar nemen we alle tijd voor, zodat je de voor jouw essentiële technieken ruim kunt ervaren.

In deze workshop besteden we aandacht aan:

  • Wat is jouw huidige ademhaling (en ademhalingsfrequentie)?
  • Bewust leren ademen
  • Verschillende pranayama-technieken
  • Verbindende ademhaling
  • Gezonde ademhaling volgens Koen de Jong en Bram Bakker
  • Ademtechniek ontwikkeld door Wim Hof (Iceman)
  • Bij elke ademhalingstechniek wordt de werking en voordelen behandeld en ook wanneer je een bepaalde techniek beter niet kunt toepassen.

Bij deelname….. zorg dat je makkelijk zittende kleding aan hebt én eet vooraf niet teveel en te zwaar.